Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Congee

Suroviny

  • Rýže 1 díl
  • Voda 10 dílů
  • Bujón
  • Trochu soli
  • Chilli (volitelné)
  • Pak už je to na tobě hombre

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Uvařit Congee je jednoduchý jak spadnout ze stromu. Na jeden díl rýže začni vařit deset dílů vody. Rýži optimálně proper, mas-li síto. Vodu trochu osol. Rýži šoupni do hrnce s vodou a přidej bujón. Za mě osobně do toho rozhodně patří chilli, ale jestli nemáš rád pálivý, nic se neděje.

Jak se to začne vařit, stáhni oheň na mírnej, a dej tomu tak čtyřicet minut. Občas to promíchej. Pokud to vypadá, jako kdybys dělal ovesnou kaši, tzn že místo zrníček rýže máš kaši, je to ready.

Nouzovka, která se dá modifikovat, a udělat z ní solidní oběd, nebo prostě teplá snídaně,která se dá konzumovat i v středně silné kocovině. Jestli bydlíš na Strahově, zahřeje, když zimní vítr fouká skrz vetchá futra, jestlis to včera zas přehnal v hospodě, tak ti jemná rejžička společně se silnou chutí bujónu a chilli dodá sílu a energii.

Dodatky a poznámky

Tohle je pouhá platforma, se kterou se dá hrát do omrzení. Vhodné pro zpracování zbytků - máš od máti zbyteček gultru, co ti dala v neděli při návštěvě v rodné obci? V posledních deseti minutách to do toho vrzni.

Máš jarní cibulku, která už fakt potřebuje zpracovat? Bílou část přidej na začátku, dodá chuť, zelenou částí posypem naloženou porci v misce. Sojovka? No jasně. Česnek? Že vahas! Máš doma kus tofu, zbývající nožku párků? Optimálně jim dopřej na pánvi a v posledních deseti minutách to do congee vrzni taky. A máš extra protein!

Pamatuj, základ je rýže a voda 1:10 a bujón. Co z toho vytvoříš pak, je jen na tvé představivosti.

Tohle tě udrží na nohou, az bude nejhůř.

PT40M 1-10 porcí
40-50 minut
10-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android