Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Rizoto

Suroviny

  • ryze - sklenicka cca 200ml
  • plechovka-mala Mexicke smesi od bonduelle
  • olivy - jedno male baleni v pylicku
  • sul, popripade pepr
  • pripadne maso
  • olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 2x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejdrive dame varit ryzi - mala sklenicka pro dve osoby by mela stacit - tak, ze ryzi proplachnem, nejdrive teplou a pak studenou vodou, nechame okapat a pak lehce orestujeme na trose oleje az zacne vonet - porad michame- pote ji zalijeme dvojnasobnym mnozstvim studene vody a osolime.
Mezi tim si na panvi osmazime maso (jde pouzit jak kureci, tak veprove, ale nemusi byt), osolime a restujeme tak deset minut (kureci) az pul hodiny (veprove - tam je nutne spis maso podusit, tj prilit vodu), pridame smes sterilizovane a okapane zeleniny z plechovky a nakonec nakrajene olivy na kolecka.
Do hotove smesi na panvi prisypeme uvarenou ryzi, promichame, prohrejeme a muzeme podavat:o)

Dodatky a poznámky

Cena se odvyji od ceny pouzitych surovin.
Pro dva lidi staci tak 100-150 gramu masa - preci jen to neni zaklad jidla:o)
To je snad vse:o)

PT0M 2-3 porcí
0-30 minut
40-70 Kč

Chladnou hlavu pro Android