Rizoto
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejdrive dame varit ryzi - mala sklenicka pro dve osoby by mela stacit - tak, ze ryzi proplachnem, nejdrive teplou a pak studenou vodou, nechame okapat a pak lehce orestujeme na trose oleje az zacne vonet - porad michame- pote ji zalijeme dvojnasobnym mnozstvim studene vody a osolime.
Mezi tim si na panvi osmazime maso (jde pouzit jak kureci, tak veprove, ale nemusi byt), osolime a restujeme tak deset minut (kureci) az pul hodiny (veprove - tam je nutne spis maso podusit, tj prilit vodu), pridame smes sterilizovane a okapane zeleniny z plechovky a nakonec nakrajene olivy na kolecka.
Do hotove smesi na panvi prisypeme uvarenou ryzi, promichame, prohrejeme a muzeme podavat:o)
Dodatky a poznámky
Cena se odvyji od ceny pouzitych surovin.
Pro dva lidi staci tak 100-150 gramu masa - preci jen to neni zaklad jidla:o)
To je snad vse:o)
0-30 minut 40-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+