Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Mors

Pivní cibulové kroužky

Fotografie jídla

Suroviny

  • Asi 1dc piva
  • Asi 5 lžic polohrubé mouky
  • Sůl
  • Koření podle chuti/možnosti (pepř, bylinky, ...)
  • Cibule
  • Olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

V hrnci, rendlíku či pánvi, podle toho co máme, si rozehřejeme olej. Doporučuji spíše něco menšího, jelikož se kroužky obyčejně vkládají do velkého množství oleje, tudíž čím menší průměr bude hrnec mít, tím méně spotřebujeme oleje. Mezitím si otevřeme pivo a nakrájíme cibuli na kroužky. Vezmeme asi 5 lžic mouky (já použila polohrubou, ale zoufalý student si poradí s jakoukoliv) a obětujeme asi deci otevřeného piva, které s moukou smícháme. Díváme se spíše na hustotu těstíčka, které musí být spíše hustší, aby na cibuli drželo. NEřídíme se instinktem říkajícím, že čím víc piva, tím lépe! Po usmažení to nepoznáte. Lidé doporučují pivo tmavé, avšak já vyzkoušela světlé a problém nenastal. Do těstíčka přidáme sůl a námi zvolené koření a namáčíme v něm kroužky. Ty následně rychle hodíme do oleje a s ochranným štítem v podobě pokličky (pokud ji máme) cibulový kroužek stejně tak rychle i vytáhneme. Jedná se opravdu jen o pár sekund, jinak bude kroužek spálený.
Pokud jsme pivo při přípravě nedopili, podáváme jej spolu s ním. Dobrou chuť.

Dodatky a poznámky

Koření a sůl lze přidat až na hotové kroužky a pořádně promíchat.
Pro antimatikáře- pokud chceme použít dvě cibule, stačí si ingredience zdvojnásobit atd.

PT10M 0-1 porcí
10-15 minut
0-6 Kč

Chladnou hlavu pro Android