Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: Zezima

Nepečený dort

Suroviny

  • 2 balíčky piškotů
  • balíček čokoládového a vanilkového pudinku
  • 3 balíčky vanilkového cuktu
  • velká konzerva mandarinek
  • velká konzerva půlených broskví
  • cukr krystal
  • dortová želatina extra silná
  • 2 vaničky plnotučného tvarohu
  • 1 lirt mléka

Vybavení

  • 2x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Tento dort lze jednoduše vytvořit bez potřeby dortového korpusu, pečící trouby a dortové formy.
Nižší, ale širší hrnec vyložte dvěmi vrstvami pečícího papíru (Pro jistotu. Už se mi stalo, že se jedna vrstva rozmočila a dort pak nešel vytáhnout z hrnce), papír musí přečuhovat z hrnce ven a měl by mít co nejméně záhybů.

Na spodek hrnce položte vrstvu piškotů plochou stranou dolů. Pak dejte do mikrotenového sáčku asi čtvrtinové množství piškotů a rozdrťte je na menší kousky nějakým těžším předmětem (možno i rozdupnout botou).
Piškotovou drť nasypte do volného místa mezi piškoty. Pak kolem dokola po okraji vytvořte ještě jednu řadu piškotů.
Uvařte v hrnci z 1/2 l mléka čokoládový puding podle návodu na pytlíčku.
Puding nalijeme na piškoty.
Rozděláme plechovku mandarinek, necháme vykapat a navrstvíme na puding.
Přidáme další řadu piškotů dokola.
Dáme tvaroh do misky a smícháme se 2 balíčkami vanilkového cukru a 3 polévkovími lžícemi obyčejného cukru. Důkladně promícháme a dáme v další vrstvě na dort.
Teď následuje druhá piškotová vrstva obdobně jako ta první. (Zase nezapomenout na extra okraj.)
Uvaříme vanilkový puding (přidáme do něho navíc poslední balíček vanilkového cukru) a nalijeme na piškotovou vrstvu.
Z půlených broskví odlijeme lák do prázdného hrnce. Broskev rozřežeme na tenčí plátky a pokládáme úhledně na vršek dortu.
Dort dáme do ledničky aby zchladl.
Do láku přilijeme trochu vody, nasypeme želatinu a necháme vařit.
Počkáme až želatina téměř úplně zchladne a opatrně! nalijeme na studený dort.
Pokud jsou dort i želatina dostatečně chladné mělo by trvat jen několik sekund než želatina ztuhne.
Dejte do lednice a nechte alespoň dvě hodiny v chladu.
Pomocí pečícího papíru dort vytáhneme z hrnce a dáme na talíř (nejlépe je to dělat ve dvou).
Nakonec opatrně ostrým nožem odřízneme pečící papír, aby netrčel do stran.

Dodatky a poznámky

Důležité je, aby byl kolem dokola od spodku až nahoru piškotový okraj, ten nám drží dort pevně pohromadě.
Pozor na želatinu! Pokud jí nalijete horkou, zlikvidujete si okrajovou piškotovou vrstvu, která vám prosákne až dolů. Když jí nalijete zhurta můžete si udělat do horní vrstvy pudinku díru.
Pokud budete místo hrnce připravovat dort v dortové formě, dostanete o něco úhlednější výsledek a nehrozí že by se vám dort při špatném vyndavání zdeformoval.

PT30M 6-10 porcí
30-45 minut
150-200 Kč

Chladnou hlavu pro Android