Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Zezima

"superbio"

Suroviny

  • orobinec 3ks
  • jitrocel-list 5ks
  • kořen čekanky 2 ks
  • kořen lopuchu 1ks
  • medvědí česnek - kořen 6ks ks
  • řepka olejka - 12 stvolů
  • voda 1,5 l
  • žaludy 40 dk
  • sůl

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 5x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve rozmačkáme 12 stvolů řepky , vložíme do hrnce . Po chvilce pustí šťávu (řepkový bioolej), na které osmahneme dopředu nadrcené žaludy (tzv. hladká žaludová mouka). Po pár minutách nám mouka zhnědne a máme jíšku. Zalijeme vodou a přidáme zbytek zeleniny nakrájené na přiměřené kousky. Přivedeme k varu a osolíme dle libosti. Vaříme doměkka.

Dodatky a poznámky

cena-Vše zdarma a sůl z jídelny.
Čim víc řepky , tím jsou větší mastná oka.

PT30M 5-5 porcí
30-60 minut
0-1 Kč


Hodnocení receptu (18 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android