Sýrová omáčka se špenátem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo na nudličky a obalíme je ve směsi grilovacího koření, bazalky a soli. Na oleji pak maso orestujeme (hezky do běla) a pokud máme čerstvý špenát, můžeme ho přidat hned k masu. Pokud mražený, maso si odložíme do misky a na pánvi na oleji necháme špenát povolit. Do něj pak znovu přidáme maso a kukuřici.
Necháme na pánvi na mírném ohni a mícháme.
Zvlášť si nastrouháme zatím sýr. Po chvíli do směsi na pánvičce přilijeme půl kelímku smetany (klidně i víc) a opět chvíli mícháme. Nakonec směs posypeme hustě sýrem a za stálého míchání se nám vytvoří hustá omáčka, která je vhodná k okamžité konzumaci. Podáváme s těstovinami, které si předem uvaříme (v míse smícháme se směsí).
Dodatky a poznámky
Pokud není z finančních důvodů možné obstarat maso, dá se nahradit sojovými kostkami nebo žampiony z plechovky.
30-40 minut 90-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+