Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Viks

NEinstantní čínská polívka

Fotografie jídlaFotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • Čínské instantní nudle
  • voda
  • Sojová omáčka
  • pepř

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Rychlovarná konvice
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Už vás nebaví přibalené příchuťě čínských polívek? Pak je na čase začít experimentovat s novejma příchuťema.
Nejprve popíšu princip a potom svoji oblíbenou variantu.
Základem sou instantní čínské nudle. Doporučuju koupit zvlášt. Baleni 5 kousků stojí asi 38 Kč. Případně můžete použít nudle z normální instantní polívky.
Druhou důležitou ingrediencí je sůl. Buď ji tam dáte jen tak, nebo přimícháte nějaké dochucovadlo který už v sobě sůl má, například sojovka, vegeta, bujon.
Třetí, ale ne méně důležitou, složkou je chuť. Tu si vytvořte podle toho co máte doma a co vám chutná. Může to být v základu jen koření, anebo nějaké další potraviny.



Moje oblíbená varianta jako inspirace, nebo startovní bod pro vaše experimenty:
Do hlubokýho talíře nadrtím 2 bloky nudlí (bacha! odskakuje to všude kolem) Snažím se minimalizovat bordel tak, že bloku opatrně rozlomím na poloviny a na čtvrtiny. Čtvrtina je dostatečně malá aby se mi vešla do dlaní. V uzavřených dlních nadrtím ulámané části a vysypu do talíře.
Dál přidám asi lžíci sojovky.
Zasypu trochou pepře.
Zaleju vařící / horkou vodou tak aby byla hladina nad nudlema.
Přikreju plochým talířem a 5 minut hladovím. Během těch 5 minut se nudle krásně napijou vody a nabobtnaj. Hladina klesne někam do půlky talíře a je hotovo.
Plochej talíř pak může sloužit jako podnos abyste si mohli polívku donést až ke komplu.

Dodatky a poznámky

Ilustrační foto:
https://postimg.org/gallery/1m9ctiei4/

Chladnou hlavu pro Android