Rychlotermix
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do misky o objemu cca 500ml vyklopíš vaničku tvarohu, nasypeš na to kakao (ne instantní, tam je tuna cukru a prdlajz kakaa) a cukr, pak (hlavně zpočátku pomalu, opatrně, jinak kakao bude všude lítat) směs důkladně promícháš, dokud nezískáš homogenní šedou hmotu, dokud se nerozpustí cukr (proto raději použij krupici, než hrubší krystal).
Nakonec doředíš trochou sladký smetany/mlíka/vody a dochutíš, bude-li třeba.
Dodatky a poznámky
Přestože vypadá jako beton v míchačce, chuťově je na tom stejně, ne-li líp, než Termix z krámu, navíc se dá vyrobit o něco levněji.
Průmyslová verze obsahuje navíc nemálo škrobu a želatiny, proto pro jemnost není potřeba tolik tuku a taky je tmavší (je transparentnější). Protože je nepoužijeme, neboť se nám nechce vařit, pak platí, že čím tučnější suroviny (tvaroh, mlíko/smetana) použiješ, tím lepší a jemnější pokrm bude. Vlastně s odtučněným tvarohem, pokud jej nenaředíš alespoň 30% smetanou, se to nedá ani jíst.
Hlavně se nesnaž kakaem doladit barvu původního termixu, jinak po požití hrozí zácpa, ne však ta dopravní, ale ta vskutku nepříjemná a bolestivá, byť ti šťastnější svými vytvrzenými projektily pouze prostřílí mísu.
Strava je to velmi chutná, výživná, na přípravu jednoduchá a časově nenáročná. Jedna várka člověka dobře zasytí.
Skladovat lze v lednici, zakryté šprckou (=potravinářskou fólií), spotřebovat by se měl do 48 hodin, separovaná kapalina není na závadu, lze pak zamíchat.
P. S.: Chutná i dětem.
2-10 minut 0-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+