Šunkofleky
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě s polévkovou lžící oleje. Slijeme vodu, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozšleháme vejce v cca hrnku a půl mléka, osolíme, opepříme.
Do zapékací mísy dáme uvařené těstoviny, zamícháme kostky masa, a zalejeme mléčnou kejdou. Šoupneme do trouby a asi tak po 20 min až půl hodině (až pěkně zezlátnou a to mléko zhoustne) vyndáme.
Dodatky a poznámky
dobré s kečupem a kyselýma okurkama
lze přidat třeba i brokolici
15-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+