Halapáče
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Papriky rozkrojte napůl a odstraňte stopky a semínka. Vnitřek vymažte hořčicí, kečupem. Poklaďte dovnitř trochu cibulky, plátky rajčat, na to šunku a navrch sýr. Rozpalte trochu tuku (co zrovna máte sádlo, olej, nebo máslo...), vložte připravené papriky a asi minutu zprudka opečte. Pak podlejte trochou vody tak, aby jí tam byl zhruba 1cm, přikryjte pokličkou a nechce 5 minut dusit do změknutí sýra. Do vody přimíchejte ještě trochu hořčice a při podávání na talíři ještě papriky polejte. Nechejte si ve šťávičce nasáknout pečivo.
Dodatky a poznámky
Suroviny si můžete upravit dle libosti, můžete dát slaninu, nebo šunku i slaninu, pokud nemáte rádi cibuli, nemusí tam být. A pokud jste vege, nemusí tam být ani ta šunka. Ale sýr to teda chce. Pokud si nechcete zaplácávat břich pečivem, udělejte si jen víc paprik. Nezdá se to, ale je to celkem hutné. A pokud nechcete smažit, nebo nemáte zrovna tuk, stačí to jen 10minut podusit v hlubší pánvi nebo v hrnci.
15-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+