Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Cirrat

Smíglův salát

Suroviny

  • 15dkg šunkového salámu
  • 3 vejce natvrdo (viz slovníček - Uvař vejce!)
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • 3 lžíce tatarky
  • sůl a pepř na dochucení

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Poznámka: připravte nebo vydyndejte struhadlo, jinak se ukrájíte ad nauseam.

Celer rozkrojíme na čtvrtiny (libovolným směrem), oloupeme a spolu s oloupanou mrkví vložíme do hrnce s vodou a zahříváme. Od doby varu vaříme asi 10-15 minut. Potom vodu slejeme a necháme zeleninu vychladnout. Studenou povařenou zeleninu nastrouháme do mísy. Vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Salám nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme podle oka, zakydneme tatarkou, pořádně promícháme a požíráme.

Je-li salát zapomenut v lednici, vydrží až tři dny, ale většinou bývá sežrán daleko dřív.

Dodatky a poznámky

>> Odpůrci tatarky použijí bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
>> Odpůrci masa zkusí nahradit šunkový salám nějakým ekvivalentem z jejich stravy, v tom se já nevyznám.
>> Pokud není tatarka a je majonéza a kyselé okurčičky, nakrájíme hodně na malé kostičky okurčičky a smícháme s majonézou. Pokud se nám s tím nechce piplat, volíme metodu Žaves a použijeme majonézu.
>> Strouháme tzv. nahrubo = použijeme tu stranu struhadla, která vypadá jako velké kapky vzhůru nohama.
>> Zeleninu je možné oloupat i po uvaření.

PT30M 4-8 porcí
30-45 minut
50-70 Kč

Chladnou hlavu pro Android