Smíglův salát
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Poznámka: připravte nebo vydyndejte struhadlo, jinak se ukrájíte ad nauseam.
Celer rozkrojíme na čtvrtiny (libovolným směrem), oloupeme a spolu s oloupanou mrkví vložíme do hrnce s vodou a zahříváme. Od doby varu vaříme asi 10-15 minut. Potom vodu slejeme a necháme zeleninu vychladnout. Studenou povařenou zeleninu nastrouháme do mísy. Vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Salám nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme podle oka, zakydneme tatarkou, pořádně promícháme a požíráme.
Je-li salát zapomenut v lednici, vydrží až tři dny, ale většinou bývá sežrán daleko dřív.
Dodatky a poznámky
>> Odpůrci tatarky použijí bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
>> Odpůrci masa zkusí nahradit šunkový salám nějakým ekvivalentem z jejich stravy, v tom se já nevyznám.
>> Pokud není tatarka a je majonéza a kyselé okurčičky, nakrájíme hodně na malé kostičky okurčičky a smícháme s majonézou. Pokud se nám s tím nechce piplat, volíme metodu Žaves a použijeme majonézu.
>> Strouháme tzv. nahrubo = použijeme tu stranu struhadla, která vypadá jako velké kapky vzhůru nohama.
>> Zeleninu je možné oloupat i po uvaření.
30-45 minut 50-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+