Luxusní krémová rýže
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Rýži opláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1,5 cm nad rýži. Fajnšmekři si mohou rýži před vařením krátce orestovat. Do vody přidáme sůl a bujon a vaříme, dokud rýže téměř nezměkne - bílou rýži asi 12 minut, celozrnnou 25.
Hrášek necháme pár minut rozmrazit a pak ho přidáme do hrnce spolu s kousky ananasu (bez nálevu), promícháme a dál na mírném ohni vaříme. Když je voda skoro vyvařená, přidáme smetanu, kari, pepř a máslo. Necháme ještě několik minut probublávat, dokud smetana nezhoustne, a můžeme ihned podávat.
Dodatky a poznámky
Skvělá příloha k drůbežímu nebo rybě (3 - 5 porcí), ale i jako samostatné jídlo (2 - 3 porce).
20-40 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+