Blesková česnečka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu a rozmícháme do úplného rozpuštění kostku masoxu. Do talířů vložíme rozmačkaný česnek podle chuti, zalijeme vývarem, pojídáme.
Dodatky a poznámky
Kdo se chce blýsknout, při vaření (oloupaných!) brambor sleje vodu do hrnku nebo mísy a tuto vodu pak použije na česnečku. Ovšem, neměla by stát v lednici déle než pár dní...
Možná dochucení:
- do talířů spolu s česnekem vložit i strouhaný sýr nebo trojúhelníček taveňáku
- přidat do talířů šunku nebo měkký salám nakrájený na kostičky
- nakrájet chleba nebo rohlík na malé kostičky, lehce osmažit na pánvi a sypat do talířů
- koupit si usmažený těstovinový hrášek (prostě takové ty smažené kuličky, moc to nestojí)
- na kousky nakrájené vařené brambory nebo již uvařená rýže
- do hrnce s vařícím vývarem rozklepnout vejce
Jak oloupat a utřít česnek:
- vyloupnout stroužek z palice
- položit ho na rovnou plochu a silně na něj zaltačit dlaní - trochu křupne
- odkrojit oba konečky, stáhnout slupku
- nožem postupně odškrabávat kousky česneku ze stroužku
- opakovat, dokud nemáte dost hmoty pro všechny strávníky (můj děda uchovává již utřený česnek se solí v malé pixličce v lednici; tvrdí, že to že časem zezelená, není na závadu, my mu to moc nevěříme)
20-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+