Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Ucik

Fazolová polévka

Suroviny

  • Bílé fazole v konzervě v rajčatové čili omáčce
  • Červené fazole v konzervě v rajčatové čili omáčce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika 1 ks (červená/zelená/žlutá)
  • Párky (debrecínské/jiné) 10 dkg = 2 nožičky
  • Voda (asi 0,5 l)
  • Čili koření (malou trošku na okraj lžičky, případně, co hrdlo ráčí)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Párky nakrájíme na čtvrtky koleček a cibuli na drobno. Nasypeme do hrnce a osmahneme na tom, co párky pustí. Mezitím si na drobné kousky nakrájíme papriku a přidáme k párkům a cibuli a společně promícháme a osmahneme. Zalijeme vodou a necháme 10-15 minut povařit. Otevřeme si konzervy s fazolemi a nalijeme do hrnce. Pokud se nám fazole zdají málo kořeněné, přidáme čili. Pořádně zamícháme, přivedeme k varu. Podle toho, jak se vám líbí konzistence, můžete přilít trochu vody, nebo ji naopak nechat trochu vypařit. A můžeme jíst!

Dodatky a poznámky

Podáváme nejlépe s chlebem. :-)

PT10M 4-5 porcí
10-30 minut
90-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android