Oběd z Afriky - Nigerijské jídlo
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rýži dáme vařit podle návodu. Mezitím rozpálíme olej na hluboké pánvičce, případně ve woku a dáme smažit pokrájenou cibulku. K cibulce přidáme kabanos a za občasného promíchání smažíme, dokud nebude cibulka do sklovata.
Pak přidáme protlak, koření a kukuřici bez nálevu a trošku vody (asi deci). Společně zamícháme a necháme vařit (nejlépe pod pokličkou). Vodu můžeme občas dolít, pokud se odpaří. Koření dejte dle chuti, nicméně tohle africký jídlo je dost pálivý, takže aspoň trochu čili nebo pálivé papriky tam přidejte.
Mezitím by se měla dovařit rýže. Sáčky s rýží rozřízneme a rýži přidáme na pánev ke směsi (z toho důvodu je pohodlnější mít pánev hlubokou) a zamícháme, aby se omáčka spojila s rýží. Smažíme, občas promícháme. Rýže by měla dostat tvar jakoby rýžových slepenců/hrudek, ale když růztane oddělená nebo se vám z ní stane naopak "koláč", je to fuk, na chuť to nemá vliv. Dobrou chuť! :)
50-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+