Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: czokies

Oběd z Afriky - Nigerijské jídlo

Fotografie jídla

Suroviny

  • 2 sáčky rýže
  • 2 střední cibule
  • 1 střední plechovku kukuřice (nebo například směs kukuřice a hrášku)
  • 1 rajčatový protlak
  • maso (například kus kabanosu; kuřecí v tom trochu zanikne)
  • chilli podle chuti (stačí sypané, nemusí být paprička)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 4x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rýži dáme vařit podle návodu. Mezitím rozpálíme olej na hluboké pánvičce, případně ve woku a dáme smažit pokrájenou cibulku. K cibulce přidáme kabanos a za občasného promíchání smažíme, dokud nebude cibulka do sklovata.

Pak přidáme protlak, koření a kukuřici bez nálevu a trošku vody (asi deci). Společně zamícháme a necháme vařit (nejlépe pod pokličkou). Vodu můžeme občas dolít, pokud se odpaří. Koření dejte dle chuti, nicméně tohle africký jídlo je dost pálivý, takže aspoň trochu čili nebo pálivé papriky tam přidejte.

Mezitím by se měla dovařit rýže. Sáčky s rýží rozřízneme a rýži přidáme na pánev ke směsi (z toho důvodu je pohodlnější mít pánev hlubokou) a zamícháme, aby se omáčka spojila s rýží. Smažíme, občas promícháme. Rýže by měla dostat tvar jakoby rýžových slepenců/hrudek, ale když růztane oddělená nebo se vám z ní stane naopak "koláč", je to fuk, na chuť to nemá vliv. Dobrou chuť! :)


Hodnocení receptu (11 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android