Medailonky z vepřové kýty na šalvěji
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kýtu rozkrájíme na přibližně stejné dílky, naklepeme. Na každý dílek položíme několik lístků šalvěje. Použijete-li šalvěj sušenou, ponořte ji předtím krátce do bílého vína.
Slaninu rozkrájíme na plátky o velikosti dílků masa, plátek slaniny položíme na každou stranu masa a upevníme párátkem.
V pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo a připravené maso na něm opékáme 2-5 minut na každé straně.
Maso vyjmeme, zbylou šťávu zalijeme vínem, přidáme kysanou smetanu, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Omáčku jen zlehka povaříme, spíše jen ohřejeme.
Podáváme s bílým pečivem, vařenou rýží nebo s těstovinami a s čerstvou zeleninou.
Dodatky a poznámky
místo másla s klidem můžete použít i olej, když nemáte slaninu nakrájenou na velké plátky, nebojte se použít bůček či jiné uzené nakrájené na malé plátky, párátky se nemusíte zabývat vůbec.
Je to fakt výtečný a rychlý recept.
60-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+