Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Holistr

Medailonky z vepřové kýty na šalvěji

Fotografie jídla

Suroviny

  • 3 lžíce bílého vína
  • pepř, sůl, špetka cukru
  • 300g vepřová kýta
  • 150g slanina
  • 20g másla
  • šalvěj - tak 16 lístků
  • 3 lžíce kysané krémovité smetany
  • párátka

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 2x Sporák/Vařič
  • 2x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Kýtu rozkrájíme na přibližně stejné dílky, naklepeme. Na každý dílek položíme několik lístků šalvěje. Použijete-li šalvěj sušenou, ponořte ji předtím krátce do bílého vína.
Slaninu rozkrájíme na plátky o velikosti dílků masa, plátek slaniny položíme na každou stranu masa a upevníme párátkem.
V pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo a připravené maso na něm opékáme 2-5 minut na každé straně.
Maso vyjmeme, zbylou šťávu zalijeme vínem, přidáme kysanou smetanu, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Omáčku jen zlehka povaříme, spíše jen ohřejeme.
Podáváme s bílým pečivem, vařenou rýží nebo s těstovinami a s čerstvou zeleninou.

Dodatky a poznámky

místo másla s klidem můžete použít i olej, když nemáte slaninu nakrájenou na velké plátky, nebojte se použít bůček či jiné uzené nakrájené na malé plátky, párátky se nemusíte zabývat vůbec.

Je to fakt výtečný a rychlý recept.

Chladnou hlavu pro Android