Rychlá rajská
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozehřát olej, přidáme cca lžíci mouky.
Důkladně mícháme - chce nám to rychle houstnout a žmolkovatět, tak přilejeme trochu vody. Zase mícháme a dáváme pozor, aby se nám to nepřipálilo.
Až vymícháme kaši, přidáme protlak. A zase mícháme a dolíváme vodou, abychom dosáhli požadované polívkové konzistence.
Osolíme, přidáme oregano (nebo jiné koření podle chuti), kterým nemusíne šetřit.
Poladíme chuť a konzistenci případou úpravou poměrů koření a vody..a je to!
Dodatky a poznámky
- Tahle polévka u mě boduje poměrem jednoduchost/cena/výkon!
- Malý hustý protlak vychází tak na jednu porci polévky tak, aby byla chuťově fakt dobrá, jinak je z toho IMHO už moc voda.
- Protože protlak je základem úspěchu, opravdu ohlídejte, aby nebyl slazený a byl opravdu hustý, tj když otočíte plechovku vzhůru nohama, nepoteče :)) Jinak se dostáváme znovu k problém na konci předchozího bodu. :))
5-10 minut 20-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+