Domácí langoše
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V troše vlažného mléka se špetkou cukru necháme vzejít kvásek (přidáme droždí a necháme chvíli stát, dokud mléko nezhnědne a začne z něj jít typická vůně. Vzniklý kvásek smícháme s moukou, vejcem, olejem a zbytkem mléka, přidáme špetku soli a uhněteme hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca půl hodinky, kontrolujte, jak moc je těsto nakynuté, či jak dlouho vydržíte čekat :D a v mezičase si nachystáme česnek, prolisujeme a smícháme s troškou oleje (pokud máte pírko nebo štěteček, lépe se maže, ale postačí i lžička), nastrouháme sýr. Když je těsto dostatečně nakynuté, připravíme pánev a olej na smažení. Není potřeba langoše v oleji topit. Namočíme ruce do vody a vypracujeme menší placku, dáme smažit dozlatova, obrátíme a můžeme jíst. Zaručuji, že ty ze stánků nejsou nic v srovnání s těmito.
Dodatky a poznámky
Pravidelné namáčení rukou při práci s těstem hodně pomáhá, aby se těsto nelepilo, protože seškrabávat jde jen těžko a spousta jej pak přijde vniveč. Při tvoření placek je třeba si trochu pohrát, různě těsto roztahovat, doporučuji dělat spíše menší placky, a po roztažení hodit na pánev co nejdříve, jinak se zase smrskne. Při smažení placky i tak dost nabydou, tak je lepší mít spíše menší než obrovské. Pomažte česnekem, posypte sýrem a navrch kečup - trochu víc drží sýr ab tolik nepadal ;) Dobrou chuť
30-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+