Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: boruvka.a

Hráškový krém

Suroviny

  • 1 sáček mraženého hrášku
  • 2 kostky zeleninového bujónu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • asi 1 litr vody
  • volitelně: jíška
  • volitelně: rohlík/houska/plátek toustového chleba
  • volitelně: kousek másla

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve připravíme 1 litr zeleninového vývaru dle návodu na obalu (většinou to spočívá v tom, že do horký vody hodíte kostky bujónu, přivedete k varu a mícháte dokud se kostky nerozpustí). Do vařícího vývaru nasypeme sáček mraženého hrášku a necháme vařit asi 15 minut, nebo tak dlouho, dokud hrášek není měkký. Poté vyndáme asi 3 lžíce hrášku z polévky stranou (na talířek/do misky/hrnku/... - nevyhazujeme!) a zbytek polévky v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Vytvoříme tak nádherně zelený krém. Vrátíme zpátky do hrnce vylovené hrášky a přilijeme půl kelímku smetany ke šlehání. Povaříme 5-10 minut. Pokud se nám zdá polévka příliš řídká, přidáme trochu jíšky. Do horké polévky přilijeme smetanu (špičkou nože se pak dají ze smetany dělat do polévky obrázky). Můžeme podávat s "houstičkami" (houska, rohlík či toustový chléb nakrájený na kostičky osmažený na másle).

Chladnou hlavu pro Android