Hráškový krém
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejprve připravíme 1 litr zeleninového vývaru dle návodu na obalu (většinou to spočívá v tom, že do horký vody hodíte kostky bujónu, přivedete k varu a mícháte dokud se kostky nerozpustí). Do vařícího vývaru nasypeme sáček mraženého hrášku a necháme vařit asi 15 minut, nebo tak dlouho, dokud hrášek není měkký. Poté vyndáme asi 3 lžíce hrášku z polévky stranou (na talířek/do misky/hrnku/... - nevyhazujeme!) a zbytek polévky v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Vytvoříme tak nádherně zelený krém. Vrátíme zpátky do hrnce vylovené hrášky a přilijeme půl kelímku smetany ke šlehání. Povaříme 5-10 minut. Pokud se nám zdá polévka příliš řídká, přidáme trochu jíšky. Do horké polévky přilijeme smetanu (špičkou nože se pak dají ze smetany dělat do polévky obrázky). Můžeme podávat s "houstičkami" (houska, rohlík či toustový chléb nakrájený na kostičky osmažený na másle).
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+