Cokoli (konkretne kure) na pive
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nakrajenou cibuli (klidne vic, cibule neuskodi a vytvori stavu) nechame na masle zesklovatet, pridame na kousky pokrajene kure a zeleninu - mrazenou ci cerstvou, to je fuk, proste ktera je a chutna. Chvili restujeme a pak zalijeme pivem. Vetsinou to vyzbyde tak na 3/4 lahve, zbytek vypit. A pote uz jen cekame, az se tekutina odpari a maso propece. Mezitim tak nejak podle chuti dochutime - pokud to ma byt kure po asijsku, neuskodi sojovka, po mexicku zase chilli, kari varianta take neni k zahozeni.
Dodatky a poznámky
V podstate se jedna spis o zpusob upravy, neco mezi restovanim, dusenim i varenim. S pivem se vytvori dobra omacka s jedinecnou, ale flexibilni chuti. Lze pridat prakticky cokoli - doporucuju slaninu, jarni cibulku, mrkev... Varianta, kdy pivo vymenime za vino je taky zajimava...
30-45 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+