Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: dufkiiicz

Jáhly

Suroviny

  • hrnek jáhel
  • litr vody
  • sůl
  • koření dle chuti

Vybavení

  • žádné
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Jáhly opražíme na pánvi (není nutné) a propláchneme vroucí vodou (klidně vícekrát, zbaví se tak typické nahořklé dochuti). Okořeníme, zalijeme vodou, chvíli podusíme a necháme odstát. V některých receptech se uvádí pomalé dušení v délce až 20 minut, ale podle mě to není nutné. Jáhly připravuji v podstatě podobně jako kuskus a nijak složitě se s nimi nebabrám.

Dodatky a poznámky

Dají se použít v podstatě podobně jako rýže nebo těstoviny. Výborné jsou zapékané s masem (kuřecí, ryby).

Chladnou hlavu pro Android