Těstoviny s krabími tyčinkami
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny. To se dělá tak, že se do trochu osolené UŽ VROUCÍ vody (radši víc vody než míň) nasypou těstoviny a vaří do změknutí, pak se hned musí zcedit.
Rozbalíme ještě zmrazené (není podmínka, ale nevadí to) krabí tyčinky a sloupneme všechen ten igelit.
Do hrnce nalijeme tak půl litru vody, hodíme tam ty tyčinky a přivedeme k varu. Jestli jsme chytří a máme dva hrnce, můžem použít tu horkou vodu z těstovin - nezcedíme ji do kanálu, ale do druhého hrnce. Tím ušetříme čas na přivedení studené vody k varu. Pak tyčinky povaříme. Moc dlouho se vařit nesmí, rozpadly by se. Stačí 5 minut mírného varu (tj., ta voda trochu bublá).
Zcedíme a pak krabí tyčinky pokrájíme na kousky tak 1-2 centimetry dlouhé a dáme do mísy či hrnce s těstovinama (už všechno bez vody).
Vyklopíme do toho bílý jogurt nebo dva.
Nasypeme na to koření dle chuti - sůl, nebo Vegetu, prolisovaný česnek, nebo česnek nastrouhaný na jemném struhadle. Promícháme.
Konzumovat se to dá hned, ale klidně i studený z ledničky druhej den.
Dodatky a poznámky
Poznámka: krabí tyčinky lze běžně zakoupit ve všech možných obchodech, mají je v mrazáku vedle ryb. S krabem to nemá nic společnýho, jde o pomleté rybí maso s umělou krabí příchutí. Jsou moc dobrý.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+