Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: Saranče

Smažená pučálka (naklíčený hrách)

Suroviny

  • hrách
  • olej

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Koupíme hrách, který nesmí být půlený.
(např. ve větší Bille od firmy Lagris půl kila za 13 kč)

Napřed dáme hrách na 24 hodin do misky plné vody, kterou dáme někam do skříňky (do tmy). Pozor, hrách cca zdvojnásobí objem, tak ať na to má prostorovou rezervu i dost vody.
Potom dáme hrách ideálně na plech na pečení, v jedné vrstvě do vody která mu bude sahat asi "do pasu". Opět na 24 hodin, ale tentokrát na světlo.
Když není plech, použijeme cokoli (např. mělké talíře nebo krabičky od masa), akorát se tam toho vejde míň.

Za 48 hodin bychom měli mít hrachy s ocásky alespoň 1 cm.
Na pánvi si na silném plameni rozpálíme olej (máslo, sádlo...) a vložíme pučálku. Doporučuji co nejlépe odstranit zbylou vodu (cedník, odebírání hrachů lžící...), i tak to prská. Opekáme asi 5-10 minut.
Stejná úprava je prý možná i v troubě, to jsem nezkoušela.

Slouží jako pochutina k vínu, na dozdobení jídla... hodí se i do salátu (i neosmažené).

Chladnou hlavu pro Android