Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Rošťáci

Fotografie jídla

Suroviny

  • 4 vepřové řízky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 3 stroužky česneku (nebo sušený)
  • 1 lžíce maggi
  • 1 lžíce vorchesteru
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce solamylu
  • olej

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Další z jídel, která si můžeme připravit a pak konzumovat v podstatě jedno kdy - za 24 hodin, za 2 dny, za 4 dny, naložené vydrží. Řízky rychle opláchneme, mírně naklepeme (paličkou, pěstí, láhví od piva). Nesolíme je! V misce vidličkou rozmícháme všechny ostatní ingredience do kašičky, vložíme do ní řízky a hezky je opatláme ze všech stran. Přes misku přetáhneme igeliťák a šoupneme jí do lednice. Necháme odležet aspoň pár hodin a pak zvolna smažíme na pánvi na oleji. Před vložením na pánev nenecháváme odkapat.
Příloha: brambory, hranolky, brkaše, vždy schůdný chleba a kdo nepotřebuje moc šťávy, tak i rýže.

Jo, místo maggi a worchesteru můžete použít sojovou omáčku. Tohle je strašně starý recept z dob, kdy sojovka byla vzácností a tak se nahrazovala směsí maggi a worchesteru :-)

Dodatky a poznámky

Řízky se většinou dělají z kýty, ale ta je nejdražší. Jdou i z krkovice která je tučnější. A když maso víc naklepete, můžete použít i hezký plátek z plecka, které je cenově nejvýhodnější.

PT20M 2-4 porcí
20-30 minut
60-80 Kč

Chladnou hlavu pro Android