Rošťáci
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Další z jídel, která si můžeme připravit a pak konzumovat v podstatě jedno kdy - za 24 hodin, za 2 dny, za 4 dny, naložené vydrží. Řízky rychle opláchneme, mírně naklepeme (paličkou, pěstí, láhví od piva). Nesolíme je! V misce vidličkou rozmícháme všechny ostatní ingredience do kašičky, vložíme do ní řízky a hezky je opatláme ze všech stran. Přes misku přetáhneme igeliťák a šoupneme jí do lednice. Necháme odležet aspoň pár hodin a pak zvolna smažíme na pánvi na oleji. Před vložením na pánev nenecháváme odkapat.
Příloha: brambory, hranolky, brkaše, vždy schůdný chleba a kdo nepotřebuje moc šťávy, tak i rýže.
Jo, místo maggi a worchesteru můžete použít sojovou omáčku. Tohle je strašně starý recept z dob, kdy sojovka byla vzácností a tak se nahrazovala směsí maggi a worchesteru :-)
Dodatky a poznámky
Řízky se většinou dělají z kýty, ale ta je nejdražší. Jdou i z krkovice která je tučnější. A když maso víc naklepete, můžete použít i hezký plátek z plecka, které je cenově nejvýhodnější.
20-30 minut 60-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+