Ryba v sýru z remosky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Ulovte někde v rybníku nebo supermarketu 4 kousky ryby. Já mám nejraději pangasia, ale jde použít cokoli- mořská štika, hejk, treska, klasické lisované filé.....Do mísy remosky nalijte trochu oleje a rozlijte ho po celé ploše. Rybu rychle opláchněte pod vodou a z obou stran osolte a pokapejte citronovou šťávou. Přemístěte ji do mísy remosky, přiklopte víkem a zapněte. Nechte péct cca 10-15 minut. Ten čas využijte na výrobu těstíčka: smíchejte cca 2 lžíce oleje (ideální je olivový, ale zvládnete to i s jiným), strouhaný sýr, strouhanku, zakysanou smetanu (v nouzi bílý jogurt, ale pak musíte víc osolit), česnek, pepř a sůl a ještě trochu citronové šťávy. Máte-li cokoli zeleného (ale není to nutné), nakrájejte a přisypte (petrželku, pažitku, bazalku, nať z jarní cibulky, kousek zeleného z pórku, výhonky z cibule co začala klíčit.....). Směs promíchejte. Odklopte víko remosky, opatrně rybu otočte a vidličkou na horní stranu ryby naneste těstíčko. Rovnoměrně ho tam razňahnějte hezky po celé ploše. Znovu přiklopte a pečte. Po dalších 10-15 minutách udělejte kuk a buď je hotovo, nebo pečte dál. Těstíčko nahoře má být zlatavé.
Přílohy: chleba, brambory, hranolky, brkaše
K jídlu si můžete podat ještě citron pro ty kdo mají raději kyselejší, nebo kečup, tatarku, zbytek té zakysané smetany (event. přisolené a přičesnekované). Já ale jím tak jak je - když se ke všemu přidává pořád všechno, chutnají nakonec jídla hodně stejně a to je škoda.
Dodatky a poznámky
Pokud použijte kapra, volte raději placaté kousky z jednotlivých půlek než "podkovy", které jsou vysoké a potřebují delší čas k upečení. ("podkova"je cca 5 cm široký plátek z ryby uříznutý z celé ryby, teda pravý bok, páteř, levý bok a název dle výsledného tvaru. Hodí se spíš na smažení).
25-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+