Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: dreadd

Čevabčiči

Suroviny

  • mleté maso (asi 200 g)
  • cibule (půlka do čevabčiči, půlka na ozdobu)
  • hořčice
  • sladká paprika (1 lžíce)
  • chilli paprika (půl lžíce, jak kdo)
  • česnek (asi tři stroužky)
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • (majoránka)
  • (mouka)

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na velmi drobno (viz slovníček pojmů), čím menší kousky vytvoříme, tím líp. Mleté maso smícháme s cibulí, paprikou, chilli, vejcetem, prolisovaným česnekem a dokořeníme solí a pepřem, popř. i majoránkou. Celou směs důkladně prohněteme a vpracujeme ingredience dovnitř. Ze vzniklé hmoty tvoříme asi sedmicentimerové válečky, tlusté asi jako průměrná klobása. Je lepší dát vzniklé válečky do lednice alespoň na hodinku odležet.
Na pánvi rozpálíme olej a válečky zprudka opékáme. Před opékáním je možné válečky lehce obalit v mouce nebo je popřášit, udělá se na nich pak tenká kůrčička a nerozpadají se na pánvi. S olejem to nepřeháníme, válečky se mají opékat, ne smažit v záplavě tuku. Správně udělané čevabčiči je uvnitř narůžovělé.
Podáváme s hořčicí a kolečky cibule, můžeme přidat i tatarku nebo kečupomilovníci i kečup.
Jako přílohu doporučuji vařené brambory, bramborovou kaši, hranolky, pokud máte na koleji pouze nouzové balíčky rýže jako já, pak i rýži.
Dobrou chuť! :)


Hodnocení receptu (505 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android