Čevabčiči
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na velmi drobno (viz slovníček pojmů), čím menší kousky vytvoříme, tím líp. Mleté maso smícháme s cibulí, paprikou, chilli, vejcetem, prolisovaným česnekem a dokořeníme solí a pepřem, popř. i majoránkou. Celou směs důkladně prohněteme a vpracujeme ingredience dovnitř. Ze vzniklé hmoty tvoříme asi sedmicentimerové válečky, tlusté asi jako průměrná klobása. Je lepší dát vzniklé válečky do lednice alespoň na hodinku odležet.
Na pánvi rozpálíme olej a válečky zprudka opékáme. Před opékáním je možné válečky lehce obalit v mouce nebo je popřášit, udělá se na nich pak tenká kůrčička a nerozpadají se na pánvi. S olejem to nepřeháníme, válečky se mají opékat, ne smažit v záplavě tuku. Správně udělané čevabčiči je uvnitř narůžovělé.
Podáváme s hořčicí a kolečky cibule, můžeme přidat i tatarku nebo kečupomilovníci i kečup.
Jako přílohu doporučuji vařené brambory, bramborovou kaši, hranolky, pokud máte na koleji pouze nouzové balíčky rýže jako já, pak i rýži.
Dobrou chuť! :)
30-60 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+