Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Vývařovna

Marocká polévka harira

Fotografie jídla

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1 plechovka cizrny
  • pár snítek petržele
  • olivový olej
  • citrón
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • chili

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Rychlovarná konvice
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nakrájejte na drobno cibuli a celer, posypte kmínem a orestujte v hrnci na olivovém oleji - cca 10 minut - dokud cibule nezesklovatí. Přidejte rajčata a přisypte zbývající koření. Chvíli povařte a zalijte 1,5 l horké vody. Přidejte do hrnce čočku a cizrnu. Vařte dokud luštěniny nezměknou. Na závěr dochuťte citrónovou šťávou a petrželkou nakrájenou nadrobno.

Dodatky a poznámky

Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu

www.vyvarovna.com

// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.

PT20M 4-5 porcí
20-25 minut
80-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android