Česnečka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Oloupeme brambory v množství podle hladu. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou (solit můžeme dost, brambory toho hodně snesou). K bramborám přidáme rozmačkaný česnek. Čím víc, tím líp, klidně celou paličku. Nejlepší je česnek český, čínský není ostrý. Vaříme asi 15 minut až jsou brambory uvařené. Přidáme malou lžičku másla (margarín radši ne, je to kus umělé hmoty) a pokud máme, tak trochu nasekané pažitky nebo natě z petrželí. Podávat můžeme s tvrdým sýrem a topinkou (bezpodmínečně není nutné ani jedno).
Dodatky a poznámky
Topinku uděláme tak, že nakrájíme chleba (klidně už trochu tvrdý, jen bez plísně) na kostičky asi 1x1cm a osmažíme je na troše rozpáleného oleje. V průběhu smažení je trochu osolíme a může přidat rozmačkaný česnek. Topinky dáváme přímo do polévky na talířku (případně do hrnce, kdo je líný špinit talíř).
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+