Dezertní ovesné vločky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do hlubokého talíře (vhodného do mikrovlnky) vsypeme jeden hrnek obyčejných ovesných vloček. Přidáme mletou skořici a holandské kakao (také se může jmenovat "kakao na pečení), případně další přísady (cukr, rozinky, ořechy, sušené ovoce...).
Promícháme a zalijeme jedním hrnkem vody; opět promícháme. Toto množství vody by mělo být vhodné k tomu, aby byly všechny vločky mokré (pokud nejsou, vodu přidáme; pokud vločky plavou, tak mikrovlníme nezakryté).
Mikrovlníme 60 vteřin na maximum, následně promícháme, mikrovlníme dalších 30 vteřin.
Z hrnku vloček je jedno normální jídlo nebo dva zákusky.
Někteří autoři místo vody používají mléko nebo směs mléko:voda v poměru 1:1, ale pro použití v mikrovlnce jsem to zatím moc nevychytala...
Vhodné doplnění: čerstvé ovoce, jogurt, smetana...
Dodatky a poznámky
V pauze mezi krátkým a dlouhým mikrovlněním lze přidat libovolné ovoce, ale je to zrádné v tom, že o ovoce se snadno popálíte. Bezpečné je akorát ovoce strouhané (tzv. "jablka na štrůdl" jsou občas k vidění na farmářských trzích asi za 6 kč / kg), jinak raději ovoce přidávám až dodatečně.
V provedení bez cukru, slazeno pouze rozinkami s úspěchem používám jako výživu před sportovním výkonem.
1-2 minut 5-10 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+