Špenát
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Špenát je dobré 1-2 hodiny před vařením vyndat z mražáku, příprava je pak rychlejší.
Cibulku nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji (cca 2 lžícce oleje) . Poté přidáme cca 2 lžíce hladké mouky, mícháme než mouka zezlátne. Přilijeme hrnek mléka a mícháme vzniklou kašičku tak, aby se nepřipálila. Přidáme špenát, promícháme, a dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozmačkáme nebo nastrouháme česnek a přimícháme. Až špenát začne bublat, ochutnáme a dochutíme.
Cca po 5 minutách přidáme jedno rozkvedlané vejce, důkladně promícháme a prohřejeme.
Dodatky a poznámky
Podávat můžeme různými způsoby, samotný, nebo s bramborama, vařenými vejci a plátkem uzeného, nebo s těstovinami a kuřecím masem, zkrátka na co máme chuť.
15-30 minut 20-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+