Domácí cheesburgery
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Mleté maso osolíme a opepříme dle chuti, dobře promícháme a pokud možno necháme chvíli uležet. Mezitím si můžeme nakrájet zeleninu, kterou budeme dávat do cheesburgerů.
Zatímco se nám na pánvi bude rozehřívat olej, vytvarujeme z masa placičky. Lepší je, když nejsou moc tlusté a průměr by měl být větší, než je průměr housky (maso se při smažení v průměru zcvrkne). Důležité (!!) je udělat uprostřed placky tenčí vrstvu, resp. udělat důlek, jinak se maso při smažení hodně nafoukne (to bude vidět na přiložené fotografii:) ).
Dáme maso smažit, nejprve trochu víc zprudka osmahneme z obou stran, aby se maso zatáhlo, a potom na mírném plameni smažíme střídavě z obou stran. Maso bude pouštět šťávu, takže pozor na prskající olej.
Mezitím si připravíme bulky, podle toho jak to máme rádi. Já například dávám do spodu ledový salát, potřu ho hořčicí a posypu nakrájenou cibulí, případě přidám trochu kečupu. Až bude maso hotové, můžeme ho usušit do ubrousku, aby nebylo moc mastné a šoupneme ho na připravenou bulku, na něj potom sýr, rajče, okurku,zkrátka podle naší chuti a fantazie.
Podáváme samotné, případně s hranolkama.
Dodatky a poznámky
Když je mleté maso v akci, dá se sehnat i za 30 kč/0,5 kg.
30-60 minut 50-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+