Pečená rýže
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Do hrnce dáme lžíci oleje a na jemno nakrájenou cibuli. Osmahneme do zlatova. Na cibuli hodíme propláchnutou rýži a rychle osmahneme. Zalejeme vodou v poměru dva hrnky vody na hrnek rýže. Osolíme. Na hrnec upevníme poklici a vrazíme do rozpálený trouby(na 180-200°C, tj. 453,15K až 473,15K). Pečeme 10-15 minut. Když už v hrnci není voda, ale rýže je pořád tvrdá, přilejeme trochu vody. Když je rýže měkká ale pořád s vodou, odstraníme poklici a ještě chvíli necháme píct, aby se na povrchu opekla.
Dodatky a poznámky
Tohle je Rolls-Royce v přípravě rýže...
20-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+