Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Bolldar

Špíz

Fotografie jídla

Suroviny

  • kuřecí prsa (500g)
  • paprika (2)
  • mrkev (1)
  • menší cibule (6)
  • Slanina (250g)
  • Točený salám (20cm)
  • olivový olej (0,5dc)
  • kmín drcený
  • pepř
  • sůl
  • brambory (1kg)
  • špejle

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 2x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Pekáč
  • 2x Sporák/Vařič
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostičky cca 3x3x2cm. Přidáme trochu soli, kmínu a pepře a důkladně promícháme v míse s olivovým olejem. Necháme rozehřát pánev a danou směs do ní vyklopíme a osmažíme. Maso nemusí být úplně hotové, může zůstat uprostřed nedodělané.
Pánev zatím odstavíme a nakrájíme: mrkev na kolečka, papriku na kostičky cca 2x2cm, cibule na čtvrtky a slaninu na proužky cca 2x3x0,5cm.
Špejle ořízneme do špičky, jako první napíchneme kolečko mrkve a pak různě střídáme suroviny.
Necháme rozehřát troubu na cca 150-170°C a vložíme do ní pekáč s cca 0,6cm lehce osolené vody. těsně nad pekáč umístíme mřížku, na kterou vyskládáme špízy, lehce posypané kmínem. necháme v troubě cca 45minut s občasnou kontrolou vody (přilíváme) a jednou za cca 10 minut maso na špízech polijeme vodou z pekáče(za použití lžíce), aby se nepřesušilo. V polovině doby špízy otočíme.
Mezi dopečením oškrábeme a dáme vařit brambory.

Dodatky a poznámky

Pokud máte trochu času, masovou směs před osmahnutím můžeme dát na 1-6 hodin do lednice
Dobrá kombinace: mrkev, slanina, maso, cibule, salám, paprika, slanina, maso, cibule, salám, mrkev,...

Velice variabilní recept! Předsmažení prsou není podmínkou, ale pak musíte nechat v troubě o něco déle.

PT40M 2-4 porcí
40-70 minut
100-200 Kč

Chladnou hlavu pro Android