Bramboračka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Zeleninu vysypem do hrnce s cca 1l teplý vody (aby se to ve finále rychlejš uvařilo). Já použil 2l hrnec a vešla se tam tak půlka 450g pytlíku a ještě jsem vyndal růžičkovou kapustu, protože dodává takovou mdlou chuť. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky (cca 1cm aby se rychlejš uvařili) a přidáme do hrnce k zelenině. 1-2 velký špetky soli, majoránku, máslo (tak 2 lžičky, použil jsem dokonce margarín) a pepř. Pokud je málo vody, dolijeme a dáme vařit. Mezitím si rozmíchám v mističce mouku (1 lžíce) se studenou vodou --- "jíška". Jakmile se to začne vařit, tak do hrnce hoďte kostku masoxu a nechte tak 5 min povařit. Pak za stálýho míchání přidejte jíšku (mě stejně vždycky hrudkuje, ale v tak hustý polívce to neni poznat) a vařte dokud se neuvaří brambory a nezměkne zelenina. Je to relativně rychlý, hodně levný, sytý a výborný jídlo.
Dodatky a poznámky
Movitější můžou přidat sušený houby od babičky. Můžete taky přikusovat nějaký pečivo.
20-40 minut 29-31 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+