Rýže
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Hrnec zhruba do poloviny naplňte vodou (můžete proces urychlit, když tam nalijete vodu předvařenou v rychlovarné konvici), a dejte do něj lžičku nebo dvě kuchyňské soli. Sporák zapněte naplno, a čekejte, dokud se voda nezačne vařit (viz slovníček pojmů).
Až se tak stane, vezměte varný sáček s rýží, a důkladně jej propláchněte pod teplou vodou z kohoutku. Tak různě jej mněte a promáčkávejte, ať se vám pak rýže neslepí. Až to budete mít, sáček vhoďte do vody, a nastavte si minutku na 15 minut (přesněji vám to řekne návod na krabici).
Až minutka zazvoní, vypněte sporák, vezměte si vidličku, a varný sáček vylovte. Sáček mívá v horní části otvor, kterým je možno vidličku provléknout. Nechte jej trochu odkapat, a vložte ho do připravené misky. Opatrně sáček odstřihněte nebo nařízněte (pozor na horkou páru), a vysypte rýži do misky. Sáček vždy držte za některý z těch volných konců, jinak se šeredně opaříte. Když misku něčím přiklopíte, máte fůru času třeba na osmažení rybích prstů.
Dodatky a poznámky
Na krabici často bývá rozptyl času, po který se má rýže vařit. Pokud nehodláte jíst slepenou rýži hůlkami, držte se vždy té nižší hodnoty. Osobně kupuji jednu z nejlevnějších značek (Jakási Essa, mívají to v Albertu - 4 sáčky asi za 20,-), a přesto se mi díky dodržování těch patnácti minut nepovedlo ji rozvařit.
15-20 minut 5-20 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+