Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Tatarský biftek

Suroviny

  • libové hovězí maso z býka (stáří max. 24 měsíců) - nejlepší je však telecí
  • 1 červená cibule
  • 2 žloutky z domácích vajec
  • 2 lžíce kečupu (doporučuji Gurmán od Otmy)
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl (s tou opatrně)
  • dle chuti pár kapek Worcestru nebo sojovky
  • chléb na topinky
  • česnek

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Pokud je maso zmrzlé, vyndat do lednice a tam ho nechat cca 8 hodin. Maso NEnecháváme zcela rozmrznout. Dvakrát až třikrát maso přemeleme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, žloutky, kečup, olivový olej, sůl a pepř a pořádně promícháme až našleháme. Hotový tatarský biftek dáme na 2 hodiny rozležet do lednice. Mezitím si připravíme topinky smažené na oleji nebo na sádle potřené česnekem.

DOporučuji podávat s pivem, jídlo je dost mastné. Pro 2-4 lidi doporučuji nepřipravovat více jak 200-250 g masa. Je to velice syté.

Dodatky a poznámky

Jedná se o jídlo, které si nejspíš vzhledem k potřebě mlýnku na maso na koleji nepřipravíte, ale třeba bude mít někdo štěstí na dobře vybavený privát. :-)

Chladnou hlavu pro Android