Čočka na kyselo
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Čočku namočíme alespoň na 1 hodinu do studené vody (vhodnější je přes noc). V této vodě ji pak dáme vařit do změknutí (přilejeme trochu nové, tak cca 2 cm nad čočku, osolíme a opepříme). Mezitím si na pánvi osmažíme cibuli, párek a česnek (česnek opravdu až na konec - při dlouhém tep zpracování hořkne). Když čočka změkne, přilejeme ocet, necháme vyvařit vodu, a až zhouste a přidáme obsah pánve (pokud možno se snažíme vlít co nejméně oleje).
Dodatky a poznámky
Doporučuji podávat s kyselýk okurkem (kvůli chuti i trávení) a volským okem, nicméně není podmínkou. Jako přílohu volíme pečivo.
40-60 minut 40-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+