Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Chanter

Čočka na kyselo

Suroviny

  • 250 g čočky
  • 200 g párku
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • ocet
  • sůl
  • pepř

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Čočku namočíme alespoň na 1 hodinu do studené vody (vhodnější je přes noc). V této vodě ji pak dáme vařit do změknutí (přilejeme trochu nové, tak cca 2 cm nad čočku, osolíme a opepříme). Mezitím si na pánvi osmažíme cibuli, párek a česnek (česnek opravdu až na konec - při dlouhém tep zpracování hořkne). Když čočka změkne, přilejeme ocet, necháme vyvařit vodu, a až zhouste a přidáme obsah pánve (pokud možno se snažíme vlít co nejméně oleje).

Dodatky a poznámky

Doporučuji podávat s kyselýk okurkem (kvůli chuti i trávení) a volským okem, nicméně není podmínkou. Jako přílohu volíme pečivo.

PT40M 2-3 porcí
40-60 minut
40-80 Kč

Chladnou hlavu pro Android