Opilé buřty pod peřinou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Špekáčky si rozkrájime na půlky, ostatní uzeninu na podobně velké kusy. Vložíme do vymazaného rozpáleného pekáčku a v troubě pečeme do lehkého zčervenání. Pozor na připálení! Mezitím si nakrájíme dostatečně velké množství paprik, rajčat a cibule na proužky. Musí být všeho opravdu hodně. Platí čím víc, tím lépe. V momentě, kdy máme uzeninu červenou, nasypeme na ni promíchanou zeleninu a podlijeme černým pivem. Vrátíme zpátky do trouby a přiklopené dusíme velmi zvolna velmi dlouho. Teplota by neměla být víc než 150°C. Podle potřeby během přípravy podléváme pivem a můžeme trochu zředit vodou. Může to trvat klidně i hodinu. Když máme zeleninu a cibuli hezky měkoučkou, rozdušenou, skoro rozpadlou, můžeme přidat kečup nebo protlak a promíchat s pivem. Vytvoří se úžasný sos.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, jak kdo rád. Chutná teplé i studené.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+