Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: sklapla

Tzatziki

Suroviny

  • 4x 450g bílé jogurty (Hollandia)
  • 2 - 3 okurky hadovky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 10 ml octa Balsamico
  • koření - provensálské nebo
  • drcený kmín (nemusí být)
  • sůl

Vybavení

  • 1x Mísa
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Oloupeme okurky, nahrubo nastrouháme, vložíme do cedníku, posolíme a necháme odkapat.
Do mísy nalijeme olej, ocet, přidáme česnek (na plátky, nebo prolisovaný) a koření, promícháme, ochutnáme - směs by měla být takto velmi silná.
Přidáme bílé jogurty, které můžeme předtím vykydnout do vlhké utěrky (tak se na ni nepřilepí, odkape všechna syrovátka a jsou pěkně husté), tento krok není zdaleka tak nutný, jako nechat odkapat okurky, a může být zcela vynechán. Při přidání každého jogurtu dobře promícháme (nejlépe se osvědčila "vylizovačka", která nám pomůže i při dostávání zbytků jogurtu z kelímků), pak už jen přidáme odkapané okurky, které před přidáním ještě vymačkáme... Voila!

Dodatky a poznámky

Tzatziki se osvědčily jakožto skvělý doplněk téměř ke všem receptům z těstovin, rýže i brambor... lze použít jako vynikající prostředek proti kocovině, odhání komáry a v létě skvěle osvěžuje. Minimální trvanlivost +- 4 dny, skladovat v lednici.

PT20M 3-5 porcí
20-30 minut
100-150 Kč

Chladnou hlavu pro Android