Tzatziki
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Oloupeme okurky, nahrubo nastrouháme, vložíme do cedníku, posolíme a necháme odkapat.
Do mísy nalijeme olej, ocet, přidáme česnek (na plátky, nebo prolisovaný) a koření, promícháme, ochutnáme - směs by měla být takto velmi silná.
Přidáme bílé jogurty, které můžeme předtím vykydnout do vlhké utěrky (tak se na ni nepřilepí, odkape všechna syrovátka a jsou pěkně husté), tento krok není zdaleka tak nutný, jako nechat odkapat okurky, a může být zcela vynechán. Při přidání každého jogurtu dobře promícháme (nejlépe se osvědčila "vylizovačka", která nám pomůže i při dostávání zbytků jogurtu z kelímků), pak už jen přidáme odkapané okurky, které před přidáním ještě vymačkáme... Voila!
Dodatky a poznámky
Tzatziki se osvědčily jakožto skvělý doplněk téměř ke všem receptům z těstovin, rýže i brambor... lze použít jako vynikající prostředek proti kocovině, odhání komáry a v létě skvěle osvěžuje. Minimální trvanlivost +- 4 dny, skladovat v lednici.
20-30 minut 100-150 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+