Smetanové nudličky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V Albertě koupené vepřové řízky (4 kusy, zde použity 2) v sobotu neděli bývá 30 % sleva na různá chlazená masa. Doma byla jedna téměř uschlá červená paprika. Na pánev asi tak na 3-4 lžíce slunečnicového oleje se dá osmahnout na půlkolečka nebo kolečka nebo kostičky nakrájená cibule, já preferuji jemně nakrájená půlkolečka. Cibule se smaží na slabším plameni a to asi tak dlouho než ze dvou plátků masa nakrájím nudličky, které v misce posypu kořením (worcester, podravka, steakové koření, špetka kurkumy nebo kari...cokoli co máte rádi), lze přidat trochu oleje a promíchat, koření se rovnoměrněji na maso přilepí...lze takto naložit i den dopředu. Pak misku s masem vyklopím na cibuli a občas zamíchám aby se maso opeklo po všech stranách, než se opeče nakrájím papriku na proužky nebo kostičky, přihodím, opeču, pak podleju horkou vodou aby směs nebyla potopená, přiklopím pokličkou a dusím, občas kouknu a opět podleju a promíchám...dusím asi 10-15 min. Na závěr rozmíchám s trochou mléka kysanou smetanu (1 kelímek nebo 1/2 kelímku, podle toho jak chcete mít hustou omáčku), ochutnám a dosolím a nechám přejít varem.
Dodatky a poznámky
Dobré je podávat s vařenou (pytlík) nebo pečenou rýží, když si dám vařit vodu na rýži těsně před přípravou masa, je rýže hotová zároveň s masem. Maso lze použít v podstatě jakékoli, dobrá jsou kuřecí prsa, koupíte po jednom chlazená. Zelenina taky jakákoli (třeba pórek, nebo pytlík zeleniny mražené), koření taky jakékoli. Podstatná je cibule, a na závěr ta kysaná smetana.
40-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+