Boloňské špagety
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Dáme vařit špagety. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky, osmahneme je na oleji, dokud cibude nebude průhledná. Potom přidáme maso a za občasného míchání čekáme, dokud nezhnědne. Přidáme koření podle chuti a dále vaříme asi 5 minut (nezapomínáme to občas promíchat, jinak se to ošklivě připeče).
Přilijeme ve vroucí vodě rozmíchaný rajský protlak s masoxem a dále vaříme 5 - 10 minut (a opět promícháváme).
Jakmile bude omáčka hotová (někdo má rád řidší - vaří kratší dobu, někdo má rád hustší - vaří těch cca 10minut), nalijeme ji na talíř s připravenými špagetami a celé to posypeme nastrouhaným sýrem (jde nastrouhaný i koupit).
Dobrou chuť.
Dodatky a poznámky
Omáčka je výborná sama o sobě nebo s trochou suchého bílého vína. Kdo tam nechce přidávat alkohol, doporučuji mu víno ke špagetám alespoň upíjet. ;-)
25-40 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+