Vejce se slaninou / špekem a cibulí ( , sýrem )
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na pánvi opalte slaninu jakékoliv formy, i tu úplně bílou, do němoty, společně s cibulí dvě až tři minuty po. Časem pri cibuli možno přidat tuk, ideálně slunečnici nebo živočišného původu, ráda nasákne. Ovšem už někde za půlkou slaniny stahujete na půlku nebo na čtyřku ze šesti nebo pětku z osmi.
Když trochu umlčíte cibuli tak rozbíjejte vajcátka o hranu pánve a vhazujte jedno po jednom, ale rychle. Zběsile míchejte a laďte teplotu. Zpočátku neuškodí vyšší, ale po čase je třeba již skutečně stáhnout, s tím, že tento moment nejdřív dlouho nepřichází a pak přijde velmi záhy.
Pro efekt lze přidat papriku nebo vhodit trochu KARI a / nebo sýr, česnek. Přikurvit se to dá prakticky čímkoliv, dobrou chuť.
* Vajcata M 3 - 5 , S 4 - 6, L 2 - 4
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+