Šunkofleky z Kubešky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejprve dám dělat těstoviny:
Do hrnce dám vodu a osolím (asi jednu velkou špetku). Počkám dokud voda nevře a přidám těstoviny. Podle obalu čekám nebo prostě čas od času jednu ochutnám, jestli už jsou měkké.
Zatímco se těstoviny vaří, nachytám si ostatní suroviny:
Cibuli oloupu a nakrájím na jemno.
Uzeninu nakrájím/natrhám na malé kostičky (+-1cm).
1-2 plátky sýra taky (můžu i nastrouhat, pokud není plátkový).
Otevřu plechovku s kukuřicí a výměnu z ní všechnu vodu.
Vajíčka vyklepnu do hrníčku/misky a rozkvedlám. Osolím, opepřím podle chuti (špetka a špetka)
Pánev (ideálně hluboká, je toho moc):
Rozpálím na ni trochu oleje nebo kousek másla.
Přidám cibuli, kterou snažím jen minutku.
Přidám uzeninu, která by se měla smažit na cibulce tak 2-3 minuty.
V tuto chvíli už mám těstoviny hotové a všechny je (po scedění) přidáme na pánev.
Řádně promícháme, aby uzenina nebyla jen na dně a přidám kukuřici.
Nyní ztlumím oheň a zálohu to celé vajíčkem.
Postupně mýchám celou směs tak 5 min, dokud nezačne vajíčko tuhnout.
Jakmile už to vypadá, že je vajíčko skoro udělané (začnou se objevovat bíložluté hrudky) přidám sýr, který by se měl v mixu krásně roztavit.
Podáváme:
Na talíři
Dodatky a poznámky
Dá se i bez: cibule, kukuřice, sýru.
Ideálně podávané s kyselými okurkami a chlazeným pivem.
Někdo to rád s kečupem.
Dobrou chuť.
20-40 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+