Čína alá mexiko
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
To jsme takhle jednou seděli se spolubydlícím u stolu a přemýšleli, co si dáme k večeři. Vzhledem k tomu, že jsme si ten den pořídili do domácnosti sojovou omáčku, rozhodli jsem se pro čínu. Bohužel jsme neměli doma žádné maso ani žádnou směs zeleniny na čínu. To nás ale nezastavilo a tak Vám tu dnes přinášíme tento skvělý a chutný recept na rychlou večeři!
Na oleji osmažíme cibuli, tu osolíme a opepříme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený libový párek a necháme ho trochu osmažit. Přidáme kukuřici z plechovky (není důležitá, prostě nám ležel v lednici zbytek a nechtěli jsme, aby se zkazila) a mraženou zeleninu (my měli jen mexickou směs). Přidáme vodu a necháme to celé povařit.
Mezitím si necháme uvařit vodu (tu si můžete nechat vařit už když začínáte se smažením, trvá to dlouho než se začne přijde do varu) a dáme do ní to, co máte zrovna po ruce. K číně se obvykle podává rýže, my se ovšem rozhodli pro rýžové nudle, protože proč ne.
Než se nám uvaří to, co jsem dali do vody, přidáme do zeleniny sojovku (tou nemusíte šetřit). Pak to celé zahustíme moukou (vezmete si hrníček, dáte do něj lžíci mouky a studenou vodu, rozmícháte a pak po troškách přilíváte do směsi až máte konzistenci, kterou chcete mít. Pozor ať z toho nemáte kaši).
Naše nudle byly za několik minut hotové, scedily jsem je a šli jsme jíst.
15-30 minut 50-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+