Brambory s cibulkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V rychlovarné konvici si uvaříme vodu. Přelijeme ji do hrnce a postavíme na sporák. Do vody vložíme oškrábané, na kousky nakrájené brambory. Osolíme. Vaříme dokud nebudou brambory poživatelné. Poté scedíme a necháme přiklopené v hrnci, protože asi ještě nebudeme mít hotovou cibulku. Pokud už cibulku máme, servírujeme rovnou na talíř.
Zároveň s vařením brambor si na pánvi rozpálíme vybranou věc na smažení. Vsypeme nakrájenou oloupanou cibuli – čím víc, tím líp. Záleží jen na vás, jak moc jemně bude nakrájená. Cibulku osmahneme dozlatova, zase – podle chuti. Někdo ji má radši syrovější, někdo křupavější. Když je cibulka ready, odstavíme pánev z plotýnky.
Na talíř nandáme požadované množství brambor a celé je krásně posypeme osmaženou cibulkou. Nešetříme. Můžeme přidat i omastek. Podáváme s pořádným hrnkem dobře vychlazeného mléka. Jak prosté.
Dobrou chuť!
0-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+