Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Teketapa

Brambory s cibulkou

Suroviny

  • brambory – nejlépe varný typ A, ale může být i B
  • cibule
  • olivový olej/sádlo/tuk na smažení – dle chuti, já preferuju ten olivový olej
  • mléko
  • sůl
  • voda

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Rychlovarná konvice
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

V rychlovarné konvici si uvaříme vodu. Přelijeme ji do hrnce a postavíme na sporák. Do vody vložíme oškrábané, na kousky nakrájené brambory. Osolíme. Vaříme dokud nebudou brambory poživatelné. Poté scedíme a necháme přiklopené v hrnci, protože asi ještě nebudeme mít hotovou cibulku. Pokud už cibulku máme, servírujeme rovnou na talíř.

Zároveň s vařením brambor si na pánvi rozpálíme vybranou věc na smažení. Vsypeme nakrájenou oloupanou cibuli – čím víc, tím líp. Záleží jen na vás, jak moc jemně bude nakrájená. Cibulku osmahneme dozlatova, zase – podle chuti. Někdo ji má radši syrovější, někdo křupavější. Když je cibulka ready, odstavíme pánev z plotýnky.

Na talíř nandáme požadované množství brambor a celé je krásně posypeme osmaženou cibulkou. Nešetříme. Můžeme přidat i omastek. Podáváme s pořádným hrnkem dobře vychlazeného mléka. Jak prosté.

Dobrou chuť!


Hodnocení receptu (38 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android