Asijské nudle
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejprve si ohřejte vodu. Ponořte do ní nudle a nechte je chvíli odstát, pokud možno přihřívejte, ať se od sebe oddělí a změknou. Přeceďte.
Na pánvičku dejte kus másla nebo oleje (osobně používám olej, máslo má tendenci se připalovat). Rozehřejte a přidejte nudle. Ochuťte je kořením (stačí to, které je přibaleno k nudlím) nebo jiným dochucovadlem (například Maggi, sojovkou, chilli tabascem), můžete přidat kousek másla, aby byly vláčnější.
Restujte zhruba pět minut, dokud nebudou tak akorát. Pravidelně promíchejte (dobré na míchání jsou přímo asijské hůlky) a podlijte vodou. Díky oleji se má tendenci tvořit krustička, vy ale chcete, aby nudle zůstaly měkké, proto je voda podstatná, i když se hned odpaří.
Dodatky a poznámky
Výhoda je, že k nudlím můžete přidat úplně všechno. Doporučuji orestovat kousky masa, zeleninu (třeba jarní cibulku nebo pórek), houby, opražit arašídy. Vše nezapomeňte promíchat, nebo rovnou dělejte na větší pánvi, ať se to chuťově spojí. I když ale máte po ruce jen samotné balení nudlí na čínskou polévku, chuťově je to naprosto v pořádku.
8-10 minut 10-15 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+