Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Auguron

Asijské nudle

Suroviny

  • Instantní nudle na „čínskou polévku”
  • Olej/máslo na smažení
  • Dochucení (koření, omáčky...)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Rychlovarná konvice
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve si ohřejte vodu. Ponořte do ní nudle a nechte je chvíli odstát, pokud možno přihřívejte, ať se od sebe oddělí a změknou. Přeceďte.
Na pánvičku dejte kus másla nebo oleje (osobně používám olej, máslo má tendenci se připalovat). Rozehřejte a přidejte nudle. Ochuťte je kořením (stačí to, které je přibaleno k nudlím) nebo jiným dochucovadlem (například Maggi, sojovkou, chilli tabascem), můžete přidat kousek másla, aby byly vláčnější.
Restujte zhruba pět minut, dokud nebudou tak akorát. Pravidelně promíchejte (dobré na míchání jsou přímo asijské hůlky) a podlijte vodou. Díky oleji se má tendenci tvořit krustička, vy ale chcete, aby nudle zůstaly měkké, proto je voda podstatná, i když se hned odpaří.

Dodatky a poznámky

Výhoda je, že k nudlím můžete přidat úplně všechno. Doporučuji orestovat kousky masa, zeleninu (třeba jarní cibulku nebo pórek), houby, opražit arašídy. Vše nezapomeňte promíchat, nebo rovnou dělejte na větší pánvi, ať se to chuťově spojí. I když ale máte po ruce jen samotné balení nudlí na čínskou polévku, chuťově je to naprosto v pořádku.

PT8M 1-2 porcí
8-10 minut
10-15 Kč

Chladnou hlavu pro Android