Česnečka ultra
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Studenti rádi a hodně pijí a ráno bodne česnečka. Pro tento případ by každý student měl mít zakoupenou česnekovou pastu (jde o utřený česnek se solí, mají běžně v supermarketech nebo obchodech s kořením) a Maggi (tekuté polévkové koření). Obojí lze mít uskladněno i bez lednice a spolu s horkou vodou to tvoří základ Česnečky ultra.
V rychlovarné konvici uvaříme vodu (můžeme ji samozřejmě ohřát i na sporáku nebo v mikrovlnce), do hrníčku dáme čajovou lžičku česnekové pasty, čajovou lžičku maggi, pokud máme tvrdý sýr, tak jej nakrájíme na malé kousky a hodíme do hrníčku. Zalijeme horkou vodou, promícháme, chvilku počkáme a konzumujeme.
Dodatky a poznámky
Při kocovině stačí varianta bez sýra, tj. jen voda, maggi a česneková pasta. Naopak, při luxusní studentské hostině je možné kromě sýra přidat na malé kostičky pokrájenou šunku nebo uzené maso.
Tato česnečka je lepší než jakékoliv instantní česnečky, protože v soli konzervovaný česnek si zachovává svoji chuť a čerstvost.
2-3 minut 3-10 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+