Rýžové omelety
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Do uvařené rýže přidáme vajíčka, osolíme. Můžeme dochutit kořením podle chuti. Boháči můžou přidat nastrouhaný sýr nebo šunku. Na pánev dáme olej a zapneme sporák. Až bude olej dostatečně horký, dáme lžíci na pánev rýžovou směs. Rozprostřeme, aby to byla placka. Po chvíli otočíme. Stejným způsobem usmažíme i zbytek.
Dodatky a poznámky
Pokud máte málo vajec, můžete doplnit mlékem
Když bude směs příliš tekutá, přidejte mouku.
Já jsem použila asi jeden sáček rýže se dvěma vejci. Měla jsem čtyři větší placky a hodně úlomků. Placky se hodně lámou a kvůli tomu se i špatně otáčí. Nakonec to chutná lépe, než to vypadá a zasytí to.
5-10 minut 0-20 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+