Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Viola

Rýžové omelety

Suroviny

  • rýže (zbytek od oběda, množství podle počtu lidí a hladu)
  • vejce (2 na osobu)
  • sůl a koření podle chuti
  • sýr a šunka (na verzi deluxe)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do uvařené rýže přidáme vajíčka, osolíme. Můžeme dochutit kořením podle chuti. Boháči můžou přidat nastrouhaný sýr nebo šunku. Na pánev dáme olej a zapneme sporák. Až bude olej dostatečně horký, dáme lžíci na pánev rýžovou směs. Rozprostřeme, aby to byla placka. Po chvíli otočíme. Stejným způsobem usmažíme i zbytek.

Dodatky a poznámky

Pokud máte málo vajec, můžete doplnit mlékem
Když bude směs příliš tekutá, přidejte mouku.

Já jsem použila asi jeden sáček rýže se dvěma vejci. Měla jsem čtyři větší placky a hodně úlomků. Placky se hodně lámou a kvůli tomu se i špatně otáčí. Nakonec to chutná lépe, než to vypadá a zasytí to.

Chladnou hlavu pro Android