Tortilla s fazolovo-kuřecí náplní
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Vytvoříme si rychlou marinádu:
Smícháme v misce 2 lžíce oleje, mletý sušený zázvor, špetku soli, sojovou omáčku a worchester (není nutnost, ale chutná to lépe).
Pak dáme kuřecí nudličky do misky, pořádně zamícháme s marinádou a necháme odležet.
Mezitím si nakrájíme papriku na kousíčky, dáme do pánve s trochou vody a necháme změknout.
Nudličky zaprášíme solamilem a promícháme.
Vylijeme z pánve přebytečnou vodu (pokud tam nějaká zbyla) přelijeme olej a když se rozehřeje přidáme nudličky.
Zprudka osmažíme nudličky s paprikou (tak 4 minuty).
Pak přidáme fazole (doporučuji nejdřív propláchnout od nálevu z konzervy). Promícháme a zlehka už jen necháme fazole ohřát v pánvi.
Směs do tortilly je tímto hotová.
Tortilly vyndáme z obalu a na 30 sekund je ohřejeme v mikrovlnce.
Pak je z jedné strany pomažeme majonézou (můžeme použít i tatarku nebo dresing, důležité je, aby nebyla tortilla suchá, pak by nedržela zabalená).
Do tortilly dáme naši směs a zabalíme.
Kdo neví jak se balí tortilla, tak směs dáme v lajně doprostřed placky od jednoho okraje skoro až ke druhému (vespodu nedáváme až do kraje).
Pak spodní okraj ohneme přes směs (aby zespoda nevypadla). Následně placku přehneme přes směs a trošku jí přimáčkneme (aby vznikla taková kapsa). Nakonec rolujeme.
Dodatky a poznámky
Pokud chce někdo ostřejší mexickou verzi, tak místo klasické papriky použijeme papriku pálivou. Marinádu si můžete připepřit.
Pokud vám nějaká ta tortilla zbude můžete jí zabalit do alobalu a dát do ledničky. Kazí se pomalu a k ohřátí stačí cca minuta v mikrovlnce (samozřejmě bez alobalu).
25-30 minut 150-200 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+