Langoše použitelné víckrát
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, kvasnicemi, vejci a solí (POZOR! kvasnice nesmí přijít do přímé konfrontace se solí, je ji lepší mít zamíchanou uz třeba do té smetany). Tuto směs vlijeme do mouky a hněteme a mačkáme klidně i rukama dokud není těsto pěkně hladké a moc se nelepí na ruce ani mísu. Necháme asi 1 hod. nakynout (viz. slovníček pojmů). Můžeme z něj ihned tvořit malé placičky (asi na velikost dlaně), trochu je prsty vytáhneme a dáváme na rozpálený olej v pávni, smažíme do zlatova.
Podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.
Dodatky a poznámky
Smažit můžeme ihned po vykynutí nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+